ANKARA (İGFA) – Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kırmızı ve beyaz et fiyatlarında son aylarda artış yaşandığını; hayvan ithalatına karşın fiyatların düşmediğini söyledi.
Kesimhanede kilogramı 347 lira olan kırmızı etin, raftaki kilogram fiyatının 650 lira olduğunu; bu meblağın bölgelere nazaran de farklılık gösterdiğini anlatan CHP’li Gürer, “Bu fiyat artışlarında girdi maliyetleri ile yem fiyatlarının kıymetli bir tesiri var. 2011-2022 yılları ortasında yemde fiyat artışı yüzde 963’ü buldu. Son 2 yılda bu artış daha da hızlandı” dedi.
Türkiye’nin tavuk eti üretiminde dünyada değerli bir pozisyonda bulunduğunu, fakat son aylarda tavuk eti fiyatlarında da değerli bir artış görüldüğünü lisana getiren Milletvekili Gürer, hastalığın yanı sıra maliyetlerdeki artışın, tavuk eti fiyatlarının yükselmesinde tesirli olduğunun altını çizerek, “Et fiyatlarında düşüş sağlanması için adım atılmalı. Yoksul fukara için kırmızı ete erişmek sıkıntı bir noktaya geldi lakin tavuk eti de artık lüks oldu. Tavuk da emeklinin ve minimum ücretlinin alırken zorlanacağı bir noktaya geliyor. Besin fiyatlarını dengelemek ve üretim maliyetlerini düşürmek için adımlar atılmalı, vatandaşın temel besin hususlarına erişiminin sağlanması için kalıcı tahliller üretilmeli” diye konuştu.